مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۲
۰ نفر

پر کاربردترین نوع مخازن اسید، مخزن ذخیره اسید سولفوریک با دماهای متفاوت است چرا که این نوع اسید هم کاربرد بسیار زیادی در صنعت و کشاورزی دارد و هم نگهداری آن بسیار خطرناک و حساس است.

عکس

مخزن اسید محفظه ای است ساخته شده از مواد ضد اسید اعم از پلی اولفین‌ها، استیل، پلاتین و… که قابلیت آن را دارد که سیالات شیمیایی اعم از مواد قلیایی و اسیدی را درون خود به‌صورت ایمن نگه دارد. این نگهداری به شکلی است که اولا خود منبع دچار حادثه نشود و در ادامه نیز خواص شیمیایی محلول درون مخازن ذخیره تغییر نکند. قیمت تانکر اسید در اولین مرحله وابسته به جنس بدنه آن است.

طراحی مخزن اسید

طراحی مخزن اسید با توجه به اطلاعات عنوان شده در این صفحه مبنی بر وسیع بودن انواع اسید و حالات و چگونگی برخورد و واکنش آن با متریال ساخت مخزن اسید بسیار مبحث مهم و قابل توجهی است.

نکته قابل توحه در این زمینه سمی بودن و خورندگی شدید اسید ها است که در محل کارگاه، کارخانه، انبار  … با توحه به دخالت انسان در پروسه تولید محصول بسیار حیاتی و پر اهمیت است. از این رو انتخاب نوع مخزن اسید علاوه بر موارد فنی و مالی برای HSE  مجموعه ها نیز بسیار مهم است. طراحی مخزن اسید در دو منظر مقاومت بدنه در برابر فشار های داخلی و خارجی و مقاومت بدنه مخزن در برابر خوردگی ناشی از برخورد با اسید قابل بحث است.

مبنای اولیه هر نوع سازه در علم تحلیل سازه، مقاومت آن سازه در برابر فشار یا تنش های داخلی و تنش های خارجی است. از این رو نگهداری حجم مشخصی از سیال در یک مخازن بسته به نوع آن سیال بسیار متفاوت خواهد بود. برای مثال دانسیته اسید سولفوریک (رقیق نشده) برابر ۱.۸۳ تا ۱.۸۶ گرم بر سانتی متر مکعب است. در مقابل استیک، اسید دانسیته ای برابر ۱.۰۵ گرم بر سانتی متر مکعب دارا است.

استاندارد طراحی مخزن اسید

طراحی مخزن اسید از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است، زیرا هرگونه خلل و نشتی در مخزن خسارات جبران ناپذیر مالی و جانی به بار خواهد آورد. به همین دلیل انتخاب تولید کننده مخزن اسید فلزی که استاندارد های لازم را رعایت کند و از مخاطرات آن آگاه باشد، بسیار حائز اهمیت است. استاندارد های مخزن نگهداری اسید (Acid reservior) مانند سایر مخازن نگهداری است. با این تفاوت که حد مجاز خوردگی بالاتری برای این مخازن در نظر گرفته می شود.

انواع مخزن اسید 

مخازن تولیدی شرکت مهندسی سازه مخزن برای نگهداری اسید در نگاه اول به چهار دسته زیر تقسیم می شوند:

  1. مخزن اسید فولادی یا مخرن اسید فلزی

  2. مخزن اسید استنلس استیل

  3. مخازن اسید پلی اتیلن

  4. مخزن اسید فایبرگلاس

تولیدات مجموعه سازه مخزن در چهار رده فوق قرار می گیرند. همین طور لازم به ذکر است که هر دسته فوق دارای زیر مجموعه هایی نیز هست.

دیونایزر یا دستگاه آب دیونیزه ساز چیست؟

دیونایزر یا دستگاه آب دیونیزه ساز به دستگاهی گفته می‌شود که به واسطه عبور آب از آن آب دیونیزه تولید می شود. آب دیونیزه یا یون زدایی شده، شکل ایدئالیست که فاقد ذرات با بار الکتریکی (یون) است. یون‌ها به صورت کلی می‌توانند دارای بار الکتریکی مثبت یا منفی باشند که به ترتیب کاتیون و آنیون گفته می‌شود. تمام جامدات محلول (TDS) در آب، شامل کاتیون‌ها و آنیون‌ها می شوند که بخش قابل توجهی از ناخالصی‌های داخل آب را شامل می‌شوند.

در واقعیت دستگاه دیونایزر نمی‌تواند به صورت کامل یون‌های آب را حذف کند و در صورت نیاز به خلوص بسیار بالای آب، نیاز به مراحل تصفیه بیشتر و استفاده از تجهیزات گران قیمت است. در برخی از کاربردها نیز ممکن است نیاز به کاهش یا حذف سایر ناخالصی‌های آب از قبیل سطح ویروس، باکتری و یا مواد آلی باشد. به همین دلیل بایستی دستگاه دیونایزر باید مطابق با مصرف مورد نیاز، انتخاب شود.

منظور از دیونایز کردن چیست؟

دیونایز کردن یا یون زدایی، یک فرایند شیمیایی است که با استفاده از رزین (ستون) ‌های تبادل یونی، هیدروژن و یون ‌های هیدروکسید، با مواد معدنی آب مبادله می شوند. از آن جا که اکثر ناخالصی‌ های آب، نمک های محلول هستند، یون زدایی باعث تولید آب بسیار خالص می‌ شود. نکته قابل توجه این است که دیونایز کردن به‌ خوبی مولکول‌ های آلی بدون بار، ویروس ‌ها یا باکتری‌ ها را حذف نمی ‌کند، مگر اینکه به صورت تصادفی در ستون ها به دام بیفتند. البته رزین‌ های قوی آنیون پایه خاص این توانایی را دارند که باکتری ‌های گرم منفی را به دام بیندازند.

کاربرد دستگاه تصفیه آب دیونایزر

دیونایزر های تولید آب مقطر و آب فوق خالص امروزه در صنایع مختلفی دامنه کاربرد دارد که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آزمایشگاه های تشخیص طبی
  • آزمایشگاه های تحقیقاتی و دانشگاهی
  • صنایع داروسازی
  • صنایع سرم سازی
  • صنایع نظامی فوق حساس
  • صنایع پپشرفته پزشکی هسته ای
  • صنایع غذایی
  • تجهیزات دندانپزشکی

همانطور که ملاحظه می شود دامنه کاربرد آب دیونیزه و دستگاه های دیونایزر صنعتی و آزمایشگاهی بسیار وسیع است.

مخزن اسید چیست؟

سختی گیرِ آب

آب های مورد مصرف در صنایع، منابع کشاورزی و حتی آب های شهری دارای مقادیر قابل توجه املاح همچون کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم و… هستند که این عوامل پارامتری بنام سختی آب را تشکیل می دهند. کاتیون های فوق اگرچه به‌خودی خود املاح مفیدی هستند و گاهی برای بدن انسان ضروری هستند، اما تجمیع آنها در کنار هم سبب ایجاد بلاک های کربناتی که از آن به سختی کل آب یاد می شود، می شوند و در اینجا سبب بروز خسارات ناخواسته به سیستم های تاسیساتی ما خواهند شد.

سختی گیر چیست؟

سختی گیر (water softener) دستگاهی است که آب سخت و دارای املاح را با فشار از درون رزین عبور داده و آب تصفیه شده و آهک را از آن جدا می کند. از این دستگاه برای حذف سختی کل آب شامل کلسیم، منیزیم و برخی کاتیون های فلزی موجود درون آب سخت استفاده می شود. به عبارتی با فراهم کردن محیطی مساعد درون بدنه ای تحت فشار فلزی (گالوانیزه) یا فایبرگلاس (frp) زمینه تبادل یونی را فراهم می کند. دبی آب، سختی آب مورد نظر و زمان بک واش رسوب گیر عوامل موثر در طراحی سختی گیر رزینی با ظرفیت مناسب است.

انواع دستگاه سختی گیرر تصفیه آب

انواع سختی گیر را در ابتدا بر اساس نحوه کار تقسیم بندی می کنیم:

  1. سختی گیر رزینی

  2.  مغناطیسی

  3.  الکتریکی

  4.  الکترومغناطیسی

عمده محصول تولیدی ما در گروه سازه مخزن، سختی گیر رزینی است. این انتخاب، هم بر اساس عملکرد بسیار عالی دستگاه با  بازده بالای ۹۵ درصد و هم به علت تولید آن در داخل کارگاه سازه مخزن و مبانی تولید داخلی در کشور است.

کد خبر 789620

پر بیننده‌ترین اخبار بازار

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha